Jätte goda vaniljbullar!

Jätte, jätte gott - här kommer receptet till bullarna jag bakade idag!




Ingredienser till 40 st (jag gjorde dubbel)

100 gram smör
4 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl sirap
2 krm salt
14 dl vetemjöl
Fyllning
25 gram smör
5 msk vaniljsocker (riktigt!!!)




1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Montera degkroken på din köksmaskin. (Har ni inte maskin kör ni bara utan). Smula sönder jästen i bunken, tillsätt lite av degspadet. Kör maskinen några sekunder tills jästen har lösts upp. Slå på resten av det ljumma spadet. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 30 min.


2. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop smör och vaniljsocker till en jämn smet. Placera ut pappersformarna på plåtar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela varje rulle i 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och låt dem jäsa i 20–30 min. 


3. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0