Världens godaste Köttfärspaj!
Köttfärspaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
3 msk kallt vattenn
Fyllning
400 g köttfärs
1-2 msk smör/margarin
1 gul hackad lök
200 g skivade chaminjoner
(1 strimlad parika)
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
3 ägg
ca 2 dl riven ost
Pensling
ägg
Ugn
200
-
Smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
-
Låt den vila kallt en stund och kavla eller tryck sedan ut den i en pajform med ca 23 cm i diameter. Förgrädda i ungen ca 15 min.
-
Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig.
-
Bryn lök och svamp och blanda med färsen och paprikan.
-
Salta och peppra fyllningen och lägg den sedan i formen.
-
Vispa samman ägg, mjölk och ost. Häll detta över fyllningen.
-
Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen.
Serveras med gräddfil, crem freich och sallad.
Kan ätas varm eller kall och går utmärkt att laga i förväg.
Vill du sedan äta pajen varm så värmer du den
med folie över eller i micron.