Världens godaste Köttfärspaj!



Köttfärspaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 g smör/margarin

3 msk kallt vattenn

 

Fyllning

400 g köttfärs

1-2 msk smör/margarin

1 gul hackad lök

200 g skivade chaminjoner

(1 strimlad parika)

1 krm svartpeppar

½ tsk salt

3 ägg

ca 2 dl riven ost

 

Pensling

ägg

 

Ugn

200

 

  • Smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.

  • Låt den vila kallt en stund och kavla eller tryck sedan ut den i en pajform med ca 23 cm i diameter. Förgrädda i ungen ca 15 min.

 

  • Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig.

  • Bryn lök och svamp och blanda med färsen och paprikan.

 

  • Salta och peppra fyllningen och lägg den sedan i formen.

 

  • Vispa samman ägg, mjölk och ost. Häll detta över fyllningen.

  • Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen.

 

 

 

Serveras med gräddfil, crem freich och sallad.

Kan ätas varm eller kall och går utmärkt att laga i förväg.

Vill du sedan äta pajen varm så värmer du den

med folie över eller i micron.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0