Kladdmuffins med grädde och strössel
ca 16st
100 g smör/margarin
2 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bapulver
2 dl vetemjöl
ev. 100 g choklad
-
Sätt ugnen på 200° och placera ut 16 bakformar på en plåt eller muffinsplåt.
-
Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i micron och låt svalna.
- Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Jag brukar även grovhacka choklad och lägga i muffinssmeten, men de gör om som man tycker.
-
Klicka ut smeten i bakformarna och grädda i ugnen 200° ca 10min.
-
Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnar då blir de inte hårda.
-
Går utmärkt att frysa in.
- Vispa grädde och stö lite strössel över det!
Tips
Tillsätt några droppar pepparmint
hushållsarom om du vill ha mintsmak.
Tillsätt 100 g hackad choklad av den sorten
du gillar, rör ner i smeten.
I denna smeten hackade jag vit choklad och la i, supergott!
Kommentarer
Trackback