Kladdmuffins med grädde och strössel



ca 16st


100 g smör/margarin

2 ägg

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

½ tsk bapulver

2 dl vetemjöl

ev. 100 g choklad


 

  • Sätt ugnen på 200° och placera ut 16 bakformar på en plåt eller muffinsplåt.

  • Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i micron och låt svalna.


  • Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  • Jag brukar även grovhacka choklad och lägga i muffinssmeten, men de gör om som man tycker.
  • Klicka ut smeten i bakformarna och grädda i ugnen 200° ca 10min.

  • Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnar då blir de inte hårda.

  • Går utmärkt att frysa in.

  • Vispa grädde och stö lite strössel över det!

Tips

Tillsätt några droppar pepparmint

hushållsarom om du vill ha mintsmak.

Tillsätt 100 g hackad choklad av den sorten

du gillar, rör ner i smeten.




I denna smeten hackade jag vit choklad och la i, supergott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0